Fine Arts Gallery


Think Jazzy Gallery is een Art Gallery bestaande uit 3 verdiepingen. Op het gelijkvloers en op de 1ste verdieping loopt telkens een expositie van 10 weken en dit 5 maal per jaar. 


Op de 2de verdieping stellen we een kleine collectie tentoon van alle voorgaande exposities.


Micky Hoogendijk 

"Living in the layers"


Beeldend kunstenares Micky Hoogendijk

exposeert bij Think Jazzy Gallery in Antwerpen ruim twintig werken die intuïtief geselecteerd zijn door mezelf in samenspraak met de kunstenares. De kunstwerken weerspiegelen een gemeenschappelijke waarde, nl. kwetsbaarheid en verborgen schoonheid, die we wel herondekt hebben de afgelopen periode.

De vroege, veelal fotografische werken heeft Hoogendijk zien ontstaan door haar personages te zien ‘through the eyes of others’. Dát is ook de titel van haar catalogus die in de galerie ter beschikking ligt.


Recent werk weerspiegelt de blik die zij op zichzelf richt. Zij liet zichzelf in 2019 fotograferen in het strandzand en regisseerde daartoe een vakgenoot die daarbij gebruik maakte van drone-fotografie. Die blik naar binnen geldt ook voor nieuw ruimtelijk werk in brons uit 2020. 


Living in the layers. Hoogendijk zondert zich graag af in de intimiteit van haar Brabantse werkplaats om zichzelf opnieuw uit te vinden, ook in artistieke zin. Afzondering is geen nieuwe keuze van haar, want haar thuis vond zij al op tal van andere plekken in de wereld, zodra zij daar in alle rust en stilte kon werken.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in London, Vancouver Canada, Karlsruhe, Austin TX, Bogota, Houston TX, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Sante Fe NM, Tokyo en Washington DC en nu dus ook in Antwerpen bij Think Jazzy Art Gallery.

Max Gasparini 

The Richness of Forgotten Materials

Verlengt door de Covid-19 maatregelen 04/10/20

In Gallery Jean Graaf van Egmontstraat 41 - Anwterpen


Max Gasparini werd in 1970 geboren in Rovato (Brescia) in Italië.

Na een korte artistieke studie ging hij verder als autodidact en specialiseerde hij zich aanvankelijk in ‘intieme’ schilderijen in olieverf. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen kregen door zijn uitbeelding een heel persoonlijk verhaal. Later begon hij stille landschappen te creëren : ruïnes, poorten, natuurtaferelen ….

 

Zo verschijnen stilaan elementen die belangrijke pijlers in zijn werk zullen worden : roest en verschillende vormen van consumptie. Hij ziet de rijkdom in arme dingen. Hij heeft oog voor kleur gecorrodeerd door de tijd. Hij ‘ziet’ de oppervlakten die afbladderen door wind en water.

 

Het begin van zijn tentoonstellingsactiviteiten in 2008 valt samen met de "ontdekking" en het gebruik van onzuiver materiaal. Hij schildert niet meer op de ezel en hij maakt steeds meer gebruik van jutezakken, oude bladen met roest en natuurlijke oxidaties, dozen, …

Deze  materialen bieden hem nieuwe visies.

De waardigheid van een uitgeput materiaal (hierin ziet men de grote voorliefde van de kunstenaar voor werken van Burri en Rauschenberg) wordt nu geïntegreerd in een klassiek olieverfschilderij op plaatwerk. Met een spatel verwerkt hij stukwerk en acryl op jute, oud linnen en katoenen lakens.

Zo verschijnen zijn eerste iconische gezichten, obsessief herhaald, allemaal met alleen zwart en wit, het essentiële alsof het een sculptuur was, soms een tekening of een houtsnede ... maar geen realiteit!

Hij concretiseert zijn stilistische keuzes door het thema van het vrouwelijk gezicht te verdiepen in werken over jute en werken op plaatwerk


Thomas De Marsay

Look Back With Love 

12/12/19 to 16/02/20 


"Deze tentoonstelling is een blik op bepaalde dingen waar ik van hou: klassieke films, mode, muziek en het leven tussen de jaren 30 en 80 van de vorige eeuw. Zo zie je o.a. acteurs en actrices van klassiek Hollywood zoals Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor of James Dean, zangers als Frank Sinatra, David Bowie of Mick Jagger, modellen met ontwerpen van Balenciaga of Christian Dior, boksers zoals Rocky Marciano en gala-avonden en feesten van een lang verloren elegantie. Alle werken zijn beïnvloed door de oude en moderne meesters waar ik van hou, Rubens, Velázquez, Frans Hals, Fortuny, Boldini of Lucian Freud."
"Thomas de Marsay, geboren in Jaén -Andalusië - Spanje, woont en werkt momenteel in Sitges, een kustplaats in de buurt van Barcelona. Artistiek opgeleid in Barcelona, Madrid en Parijs, voornamelijk in teken- en schilderacademies, en door het kopiëren van oude meesters in het Prado en het Louvre. Uit liefde voor de schilderkunst en met het doel de technieken van de oude meesters na te bootsen, bereidt hij zelf zijn canvas voor alsook het hout waarop hij schildert, soms zelfs ook zijn kleuren. Zijn werk is getoond in galeries en op kunstbeurzen in Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Milaan, New York en Los Angeles en nu "in Think Jazzy Gallery "!


Sakia Boelsums

Romantic Landscapes 

03/10/19 to 08/12/19


Beeldend kunstenaar Saskia Boelsums fotografeert landschappen met dreigende luchten. Prachtig beeld dat doet denken aan de oude meesters als Maris en Van Ruisdael. De natuur en de seizoenen zijn - net als bij haar voorgangers - haar grootste inspiratiebron en ze ervaart de natuur als een onuitputtelijke bron van schoonheid. In korte tijd heeft ze een sterke naam opgebouwd in de wereld van de kunstfotografie. Ze exposeerde o.a in Hong Kong, New York, Kopenhagen, Amsterdam, Berlijn …


Beleving, daar draait het bij Saskia om. Pas bij code geel die waarschuwt voor bar en boos weer trekt ze erop uit. “Ik ben aan het fotograferen op de momenten dat de meeste mensen het weer te slecht vinden. En ik wil de kijker meenemen in wat ik op dat moment beleef. Kou, duisternis, mist, de dreiging van donkere onweerswolken. Door op te gaan in deze landschappen en in de verschillende seizoenen, voel ik me verbonden met het universum. De intensiteit van dat gevoel wil ik doorgeven.”

Voorgaande Exposities

Kunstpunten

Art Gallery 

7A8F4A0F-F18D-4DE9-ABE5-F27AA3536FC1
EEEB9756-FD1F-4F09-9367-2754710E0EDC 3
IMG_3751
IMG_3100
84264667-4a59-4d7a-8c2c-f0ff98556f20
IMG_8964
IMG_8968
IMG_8973
IMG_8989
IMG_7507
IMG_6101
IMG_6092
IMG_6094

Copyright © Alle rechten voorbehouden